П'ятниця, 19.04.2024, 10:09
Вітаю Вас Гість | RSS


Державний навчальний заклад 
"Дружківський професійний ліцей"

Статистика

Головна » 2016 » Лютий » 7 » Зустріч з Головним наркологом Дружківського наркологічного диспансеру.
12:49
Зустріч з Головним наркологом Дружківського наркологічного диспансеру.

26 січня до бібліотеки ДНЗ «Дружківський професійний ліцей» завітала Головний нарколог Дружківського наркологічного диспансеру Какуша Ольга Володимирівна для того, щоб поспілкуватися с учнями, про те, що вони знають про дію психоактивних речовин на організм підлітка.

В ході бесіди Ольга Володимирівна розповіла учням про шкоду вживання наркотичних засобів, психотропних і сильнодіючих речовин, про шкідливу дію пива, слабоалкогольних і енергетичних напоїв, нікотину і наркотичних речовин на організм людини, а особливо на організм підлітків: «Психоактивні речовини - будь-яка хімічна сполука (чи суміш) природного або штучного походження, яке впливає на функціонування центральної нервової системи, призводячи до зміни психічного стану. Ці зміни можуть носити як позитивний (лікувальний) характер, так і негативний, наприклад деградація психіки при зловживанні наркотиками».

Вона розповіла про види психоактивних речовин і, головне, чому організм людини звикає до їх прийому: «…психотропні речовини, здатні викликати залежність, спричинити зловживання ними і, у більшості випадків, - захворювання наркоманією, алкоголізмом і токсикоманією підрозділяються на наступні групи: алкоголь; лікарські засоби седативно-снодійної дії; опіати; галюциногени; кокаїн і інші психостимулятори; "малі" психостимулятори (кофеїн, нікотин); препарати конопель або каннабіноїди; токсикоманічні, леткі, наркотично діючі речовини або інгалянти. Усі вищеперелічені речовини мають здатність викликати звикання, обумовлене ейфоричним ефектом. Стан ейфорії характеризується підйомом настрою, добросердям і почуттям радості, а також різноманітними приємними тілесними відчуттями».

Наприкінці бесіди учні разом з Ольгою Володимирівною підвели її підсумки: «Поза сумнівом, хочемо ми цього або ні, підлітки експериментуватимуть, використовуючи різні психоактивні речовини. Сьогодні ви дізналися, що це впливає негативно на наше майбутнє і на усе людство. Тому ви повинні зробити усвідомлений, правильний вибір на користь вашого здоров'я і майбутнього людства».

Цей захід був проведений з метою пропаганди здорового способу життя, профілактики шкідливих звичок серед молоді, що вчиться.

Переглядів: 486 | Додав: Ksena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Copyright MyCorp © 2024