Субота, 20.04.2024, 08:19
Вітаю Вас Гість | RSS


Державний навчальний заклад 
"Дружківський професійний ліцей"

Статистика

Головна » 2015 » Квітень » 15 » Всесвітній день авіації та космонавтики.
16:45
Всесвітній день авіації та космонавтики.

12 квітня все людство відмічає Всесвітній день авіації та космонавтики. Це свято з'явилось на честь першого польоту у космос людини і тим самим воно підкреслює нестримну жагу людського роду до пізнання нових знань.

Напередодні цього свята в бібліотеці ДНЗ «ДПЛ» відбулася бесіда, присвячена цій визначній події: «Крізь тернії до зірок». Бесіду підготувала і провела провідний бібліотекар ЦМБ ім. Лесі Українки – Шеремет Ольга Василівна: «Ера польотів людини спочатку на літаку, а потім і у космічному кораблі відкрила для людства принципово нові можливості у подоланні відстані та швидкості руху. У цей знаменний день варто пам'ятати, що можливості нашого пізнання не обмежені, і за наявності наполегливої праці та терпіння ми можемо здолати будь-які перешкоди».

«В цей день, 12 квітня, у 1961 році громадянин СРСР старший лейтенант Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний політ навколо Землі, відкривши епоху пілотуємих космічних польотів. Він здійснив один виток довкола земної кулі, який тривав 108 хвилин. І ці 3 години перевернули хід науки! Те, що раніше вважалося неймовірним, стало дійсністю!»

Ольга Василівна розповіла цікаві факти з історії космонавтки, які безпосередньо пов’язані з нашою Батьківщиною: «Україна і космос - нероздільні. Зв'язок цей міцно встановився на зорі космонавтики, і витравити його зараз просто неможливо. Українське походження мали такі творці теорії польотів у світовому просторі, як Костянтин Ціолковський, Микола Кибальчич, Юрій Кондратюк. У Київському політехнічному свого часу вчилися Сергій Корольов і Володимир Челомей (конструктор відомої ракети-носія «Протон»).

Ракетна техніка взагалі пішла із просторів «неньки – України»: перші у світі бойові ракети (після китайських дослідів) створив нащадок українських козаків генерал-лейтенант Олександр Засядько, він же організував першу ракетну роту».

 

Також учнів зацікавила розповідь про космонавтів – Українців: легендарного Георгія Тимофїйовича Берегового та Леоніда Каденюка – першого українського космонавта нашої незалежної Вітчизни.

Наостанку, учні переглянули фільм про невагомість.

Не дивлячись на те, що в цьому році виповнюється 54 роки з того дня, як перша людина полетіла в космос, розвиток цієї галузі ще тільки починається! З днем Космонавтики! 

Переглядів: 526 | Додав: ДПЛ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright MyCorp © 2024