П'ятниця, 29.03.2024, 10:42
Вітаю Вас Гість | RSS


Державний навчальний заклад 
"Дружківський професійний ліцей"

Статистика

Головна » 2017 » Лютий » 1 » Обласний семінар-практикум для педагогічних працівників, які ведуть підготовку професій, пов’язаних з електрикою
07:18
Обласний семінар-практикум для педагогічних працівників, які ведуть підготовку професій, пов’язаних з електрикою

     27 січня 2017 року на базі Державного навчального закладу «Дружківський професійний ліцей» Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Донецькій області проведений обласний семінар-практикум для педагогічних працівників ПТНЗ області, які ведуть підготовку професій, пов’язаних з електрикою з відкритим уроком викладача спецдисциплін ДНЗ «Дружківський професійний ліцей» Бойко Олександра Миколайовича на тему: «Графічне зображення елементів та вузлів на електричних схемах. Робота окремих вузлів за принциповими електросхемами».

     Відкрила семінар методист НМЦ ПТО у Донецькій області Тетяна Солодун,  ознайомила з програмою заходу, надала слово господарям закладу. В.о. директора ДНЗ «Дружківський професійний ліцей» Людмила Григорівна Пометун ознайомила учасників заходу з історією навчального закладу, який є ровесником системи профтехосвіти і в минулому році відсвяткував своє 75-річчя, про сьогодення ліцею, про проблеми та їх подолання, успіхи у співпраці з базовим підприємством, про роботу для успішного завершення 2016-2017 навчального року та пріоритетні напрямки розвитку навчального закладу на майбутнє.

     Першою частиною семінару був творчий портрет викладача спецдисциплін Олександра Миколайовича Бойко, який підтверджує раніше присвоєну кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії». Його роботу презентувала методист навчального закладу Тетяна Юріївна Єрмілова. Олександр Миколайович поділився своїм досвідом роботи з підготовки кваліфікованих робітників з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», як  викладач спецдисциплін та як майстер виробничого навчання. Після чого учасники семінару-практикуму були присутні на відкритому уроці педагога на тему: «Графічне зображення елементів та вузлів на електричних схемах. Робота окремих вузлів за принциповими електросхемами».

     Урок пройшов на високому професійному та методичному рівні. Професійна компетентність педагога, правильність добору матеріалу,  чітко продумані етапи уроку, використання комп’ютерних технологій, зв'язок з учнівською аудиторією сприяли кращому засвоєнню учнями нової теми, розвитку інтересу до навчальної дисципліни і професії, що дало позитивний результат в оцінюванні знань наприкінці уроку. Все це відмітили учасники семінару під час обговорення уроку після його завершення.

     Другою частиною семінару було питання проведення конкурсів фахової майстерності. Тетяна Станіславівна Солодун довела до відома присутніх, що у 2016/2017 навчальному році заплановано Всеукраїнський конкурс професійної майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», наголосила на необхідності педпрацівникам навчальних закладів починати підготовку до конкурсу і надала методичні рекомендації стосовно його організації.

     На завершення методист НМЦ ПТО у Донецькій області Тетяна Солодун підвела підсумки семінару-практикуму, присутні відмітили продуктивність заходу, подякували організаторам та адміністрації ДНЗ «Дружківський професійний ліцей» за надану можливість дружнього спілкування і обміну досвідом.

Переглядів: 457 | Додав: ДПЛ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Copyright MyCorp © 2024