Субота, 20.04.2024, 08:31
Вітаю Вас Гість | RSS


Державний навчальний заклад 
"Дружківський професійний ліцей"

Статистика

Головна » 2015 » Листопад » 17 » День захисника України.
15:40
День захисника України.

День захисника України - свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. 

До цього свята в бібліотеці ДНЗ "Дружківський ПЛ" пройшла низка заходів:

- бібліотекар ДНЗ "Дружківський ПЛ" Колєватова О.А. провела бесіду з теми: "Захисник Вітчизни - захист народу".

"Політичний, економічний, духовний розвиток України можливий за умови гарантування її державного суверенітету, політичної незалежності, збереження територіальної цілісності та недоторканості кордонів. Гарантом національної безпеки України виступають боєздатні Збройні Сили, побудовані за принципом оборонної достатності. Збройні Сили є необхідним атрибутом держави і виконують її найголовнішу - захисну функцію. 

Сьогодні строкова військова служба відповідно до Конституції та Закону України “Про загальний військовий обов’язок” є почесним обов’язком кожного громадянина (чоловічої статі). Хоча, потрібно зауважити, що багато службових посад в армії займають жінки і їх кількість з кожним роком зростає. Тому це свято стосується всіх! Це - свято України!";

- виступ провідного бібліотекаря ЦМБ ім. Л. Українки Шеремет О.В. з історичною довідкою про виникнення свята захисника Вітчизни:

"Ніщо не виникає на порожньому місці. Має свою передісторію і українська армія. На початковому етапі східнослов’янської цивілізації воєнна організація була родоплемінною. Саме рід дбав про зброю та воєнне спорядження, забезпечував охорону осель, городів від ворогів. Усі важливі воєнні справи вирішувались на вічі. Не було ніяких рангів чи ступенів. Керував вояками воєвода або князь".

"В 16 столітті Дмитро Вишневецький своїм коштом разом з козаками будує на Хортиці фортецю – перший козацький бастіон захисту від завойовників. Для змученого віками народу України Хортиця стала символом боротьби за незалежність. Козацьке військо впродовж віків було армією, яка протистояла чужинцям, яка боронила свою землю і український народ від загарбників. Запорізька Січ уславилась іменами Байди Вишневецького, Сагайдачного, Хмельницького, Дорошенка, Сірка, Виговського… Найбільшу славу здобув Богдан Хмельницький. Ціла доба в історії України називається Хмельниччиною".

- також учні переглянули документальний фільм: «Богдан-Зіновій Хмельницький», присвячений цьому видатному сину землі Української:

- протягом місяця в бібліотеці проходили виставки до Дня захисника України і Дня Українського козацтва:

Україна сьогодні – незалежна держава. Українські Збройні Сили покликані охороняти незалежність рідної землі. І служать наші хлопці сьогодні на Батьківщині. Ми любимо свою армію. Служити в ній – справа честі та обов’язку…

 

 

 

Переглядів: 502 | Додав: Ksena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2024