П'ятниця, 26.04.2024, 12:38
Вітаю Вас Гість | RSS


Державний навчальний заклад 
"Дружківський професійний ліцей"

Статистика

Головна » 2016 » Квітень » 2 » 24 березня - Всесвітній день боротьби з туберкульозом.
18:18
24 березня - Всесвітній день боротьби з туберкульозом.

24 березня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) по всьому світу відзначають День боротьби з туберкульозом. Цього дня 134 роки тому, тобто в 1882 році, німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про відкриття мікробактерії (збудника) туберкульозу. 

Метою Всесвітнього дня є проінформовати про глобальну епідемію туберкульозу якомога більше людей і дати всім зрозуміти, що чинити опір цій хворобі можна і треба.

Як показали проведені дослідження, сьогодні має місце недостатня інформованість населення району з питань профілактики, лікування та боротьби з туберкульозом. Щоб зупинити та перемогти туберкульоз усі мають зрозуміти, що без обізнаності населення про туберкульоз, боротьба з ним приречена на невдачу.

Тому, і в цьому році до бібліотеки ДНЗ "Дружківський ПЛ" завітала дільничний фтизіатр протитуберкульозного кабінету КЛУ ЦМБ – Лемзякова Ірина Олександрівна, щоби провести бесіду: "Що ми повинні знати про туберкульоз".

"Туберкульоз - це хронічне інфекційне захворювання, дуже різноманітне за проявами, яке викликається особливими мікробами - мікобактеріями, їх називають ще туберкульозними паличками, або паличками Коха. Вони вражають органи дихання (легені, бронхи, гортань), кишечник, сечостатеві органи, кістки, шкіру тощо. Джерелом інфекції, як правило, є хвора людина, яка виділяє з харкотинням туберкульозні палички. Основний шлях зараження - через повітря, що вдихається. В деяких випадках джерелом зараження може бути некип'ячене молоко від ураженої туберкульозом худоби".

"Щоб запобігти захворюванню на туберкульоз необхідно: повноцінно харчуватися, не мати шкідливих звичок, займатися спортом і загартовуватися, не проводити екзекуцій з своїм організмом (в вигляді різноманітних дієт розпочатих самостійно без консультації з лікарем – дієтологом).

Обстеження та лікування туберкульозу в Україні безкоштовне. Якщо своєчасно звернутися і провести повний курс ефективного лікування (при тому не перериваючи курс лікування, коли стан дещо покращиться, чи зловживаючи алкогольними напоями, наркотичними засобами) то туберкульоз можна вилікувати".

Найважливіше пам’ятати  про те, що ми самостійно в змозі захистити себе; потрібно не курити, не зловживати алкоголем. Необхідно уникати людей, що кашляють, чхають, голосно розмовляють і розприскують слину. Важливо зміцнювати  здоров’я фізкультурою і спортом, уникати стресових ситуацій. Отже, здоровий спосіб життя, санітарна грамотність, повноцінне харчування, відповідальність за своє здоров`я  і здоров`я дітей – це головні гарантії здорового суспільства.

ПАМ`ЯТАЙТЕ! ВАШЕ ЗДОРОВ`Я - В ВАШИХ РУКАХ!

Переглядів: 462 | Додав: ДПЛ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024