Вівторок, 23.04.2024, 18:39
Вітаю Вас Гість | RSS


Державний навчальний заклад 
"Дружківський професійний ліцей"

Статистика

Головна » 2013 » Грудень » 20 » Виховна година - "Життя людини - найвища цінність"
09:41
Виховна година - "Життя людини - найвища цінність"

20.12.13 року в Дружківському професійному ліцеї викладач іноземної мови Олізаренко Алла Борисівна провела виховну годину на тему «Життя людини – найвища цінність».

 

Метою виховної години було: формувати усвідомлене розуміння  студентами поняття «життя», його унікальності, цінності, значущості для кожної особистості; визначити своє місце в ньому; спонукати їх до роздумів над важливими життєвими проблемами; ставлення до власного життя та життя інших людей, як до найвищої цінності; сприяти вихованню в них людяності, чесності, працьовитості, відповідальності, любові до людей, до рідної землі; розвівати допитливість, інтерес до навколишнього життя, майбутньої професії, прагнення з`ясовувати, доводити, міркувати; розвивати вміння, формувати цінність судження про гармонійне життя; виховувати наполегливість у досягненні поставленої мети.














За обладнання було використано добірку віршів на тему виховної години, вислови видатних людей про життя, шаблон квітки, таблицю.
На початку уроку після вступного слова класний керівник поставила проблемні запитання для студентів. Діти давали свої відповіді до проведеної години та після. Відповіді деяких учнів відрізнялися. Студенти зробили важливі висновки для себе.
Учні також висловлювали свої думки щодо цінності людського життя, зачитували заздалегідь підготовлені висловлювання про життя.
Під час роботи «Квітка щастя» діти на окремих папірцях – пелюстках записували одне слово, позначаючи та вкладаючи в це поняття своє розуміння життя. 














«Килим ідей» – це завершальний етап роботи. Діти на червоних папірцях писали, що вони ніколи не будуть робити, на зелених – обов’язково будуть для того, щоб прожити життя, залишивши по собі відбиток на віки.














Учні жваво обговорювали висловлювання про значення та мету життя. У процесі обговорення всі разом виробили загальні правила, яких пообіцяли дотримуватись.
Рефлексія. Діти висловлювали свої думки щодо корисності проведеної години. Виховну годину викладач завершила словами відомого українського поета Василя Симоненка «Ти знаєш, що ти – людина?».




Переглядів: 1017 | Додав: ДПЛ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024