Середа, 24.04.2024, 08:21
Вітаю Вас Гість | RSS


Державний навчальний заклад 
"Дружківський професійний ліцей"

Статистика

Головна » 2015 » Листопад » 28 » Міжнародний день толерантності.
18:24
Міжнародний день толерантності.

                           Любов людини до людини – це повноводе і прозоре джерело, води якого                                         очищують усе, чого торкаються .

                                                                              Індонезійське прислів'я

До Міжнародного дня толерантності, який відзначався 16 листопада в бібліотеці нашого ліцею пройшов урок толерантності: «Вчимося розуміти один одного».

Урок проводила провідний бібліотекар ЦМБ ім. Лесі Українки Шеремет О.В.: «16 листопада в усьому світі відзначається Міжнародний день толерантності. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості, в якій йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольофру шкіри. Поняття «толерантність» є синонімом слова «терпимість», саме так воно звучить латиною. Толерантність людей є найважливішою умовою миру і злагоди в сім’ї, колективі та суспільстві».

Протягом уроку було розкрито поняття «толерантність», показані певні рівні толерантної поведінки людини. Учні дізналися про розуміння толерантності в різних культурах, у різних народів: «У англійців толерантність розуміють як готовність і здатність без протесту вислухати особу. У французів – як певну свободу іншого, його думки, прагнення, політичних і релігійних поглядів. У іспанців  толерантність означає здатність визнавати відмінність ідеї інших людей. У китайців бути толерантним – проявляти великодушність по відношенню до інших. В арабському світі толерантність – прощення, терпимість, співчуття іншому. А у персидському – ще й готовність до примирення. В українців толерантність – це здатність терпіти щось або когось, бути стриманим, стійким».

Учні провели творчу роботу «Квітка «Толерантність»: їм були роздані роздруковані аркуші, на яких намальована квітка, і попросили написати на її пелюстках синоніми до слова «толерантність»: Мудрість, чуйність, відповідальність, взаєморозуміння, терпимість, людяність, об'єктивність, повага, доброзичливість тощо.

Також діти відповіли на питання тесту для виявлення проявів толерантності, в результаті якого всі дізналися, наскільки вони толерантні.

Зараз толерантність розуміють як пошану і визнання рівності, відмову від домінування і насильства, визнання думки інших відповідно до своїх думок і поглядів. Отже, толерантність перш за все ставить за мету сприймання людей такими, якими вони є, і взаємодію з ними на основі згоди. Все залежить від нас, толерантність починається з повсякденного життя. Лише толерантні і доброзичливі люди можуть побудувати демократичну, процвітаючу державу. Тож будьмо толерантними!

Переглядів: 636 | Додав: Ksena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2024