Четвер, 25.04.2024, 18:50
Вітаю Вас Гість | RSS


Державний навчальний заклад 
"Дружківський професійний ліцей"

Статистика

Головна » 2015 » Листопад » 17 » День Української писемності та мови.
16:30
День Української писемності та мови.

9 листопада, в День української писемності та мови, до приміщення бібліотеки ДНЗ "Дружківський ПЛ" завітала Розсолова Алла Петрівна, бібліотекар читального залу бібліотеки ім. А.П. Чехова, щоб провести урок «Свято нашої мови».

Історія свята, особливості відзначення, розповідь про прабатька української писемної мови Преподобного Нестора – Літописця, перегляд відео «Літописець Нестор», презентації «Цікаві факти про українську мову»… Так проходило свято. І, як зізналися учні, багато інформації було новиною для них.

Алла Петрівна провела конкурс на знання Українських казок, прислів'їв, приказок, а також на знання Української мови. Переможцями стали учні першого курсу групи 7/8 - Гаценко Дмитро та Коринюгін Артем, вони обидва посіли I - ше місце, і учень першого курсу групи 9/10 Суков В’ячеслав, у якого відповідно II - ге. Хлопці отримали невеличкі призи.

Учням дуже сподобалось свято, яке влаштувала їм Алла Петрівна і вони щиро подякували їй за це.

«В уяві моїй мова завжди живе поряд з піснею, сестрою її рідною, навічно злитими, здруженими уявляються мені як дві вільно крилі птиці, - мова і пісня. Бо ж наша мова - як чарівна пісня, що вміщує в собі і палку любов до вітчизни, і ярий гнів до ворогів, і волелюбні думи народні, і ніжні запахи рідної землі. А пісня - це найдобріша, найвиразніша мова», - говорив П. Тичина.

Тож збережімо духовний заповіт наших поетів любити свою землю, любити рідне слово, як зберегли нам наші батьки й діди рідну мову в страшні часи лихоліть. Адже ми хочемо, щоб нас поважали, а для цього, як писав Борис Грінченко, насамперед треба бути українцями «думкою, мовою, ділом».

Усі ми повинні пам’ятати і дбати про те багатство, яке є у кожного із нас, його ми не завжди пам’ятаємо, не завжди цінуємо, але без нього не можемо жити. І багатство це – наша рідна мова!

 

Переглядів: 443 | Додав: Ksena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2024