Вівторок, 23.04.2024, 15:13
Вітаю Вас Гість | RSS


Державний навчальний заклад 
"Дружківський професійний ліцей"

Статистика

Головна » 2016 » Квітень » 2 » 21 березня - Всесвітній день поезії.
17:33
21 березня - Всесвітній день поезії.

Всесвітній день поезії це свято, яке відзначається щороку 21 березня. Ця дата – день весняного рівнодення у північній півкулі – була обрана як символ оновлення природи і творчого характеру людського духу. Крім того, цей День покликаний сприяти розвитку поезії, поверненню до усної традиції поетичних читань, викладанню поезії, відновленню діалогу між поезією та іншими видами мистецтва, такими як театр, танці, музика, живопис, а також заохоченню видавничої справи та створенню у засобах масової інформації позитивного образу поезії як справді сучасного мистецтва, відкритого людям. Поезія може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу. Крім того, Всесвітній день поезії повинен дати можливість ширше заявити про себе малим видавництвам, чиїми зусиллями, в основному, доходить до читачів творчість сучасних поетів, літературним клубам, які відроджують споконвічну традицію живого звучання поетичного слова. Цей день повинен сприяти створенню в засобах масової інформації позитивного образу поезії, як справжнього сучасного мстецтва, відкритого людям.

Звичайно ж Всесвітній день поезії відзначається і в Україні. В бібліотеці ДНЗ «Дружківський ПЛ» і в цьому році пройшла зустріч з нашими добрими знайомими - представниками Дружківської міської літературної асоціації «Сучасник»: Тетяною Володимирівною Муханько і Надією Іванівною Бочаровою – Романенко.

Дружківські поетеси познайомили учнів зі своїми новими віршами. Та не забули і про вподобані нетлінні твори.

Учням, як завжди сподобалась зустріч з цими чудовими, молодими душею жінками. Вони подякували Дружківським поетесам і завдяки їм ми переконалися, що в поезії саме головне - почуття, щиросердечні переживання поета. А поета хвилює все, що відбувається у світі, і він про це пише так, що й ми все це почуваємо, переживаємо, хвилюємося і... робимося краще. Поезії підвладно все. Немає таких людей, яких вона не зачіпала б. У віршах, як ми переконалися, можуть бути виражені різні почуття: радість і гнів, політичний заклик і філософські роздум, замилування красою природи, людини. Хай живе вічна і прекрасна ПОЕЗІЯ!

Переглядів: 409 | Додав: ДПЛ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024